ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

 


Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 17

Φίλες και φίλοι,

Η μεγάλη είδηση της ημέρας είναι ότι πλέον ο κ. Παπανδρέου αποκαλείται "τέως πρωθυπουργός".

Εδώ και δύο χρόνια η χώρα βιώνει πέρα από τις αρνητικές συνέπειες της ύφεσης και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, τον απόλυτο εξευτελισμό της εικόνας της στη διεθνή σκηνή.

Ωστόσο αυτά που ζήσαμε τη βδομάδα που πέρασε, είναι πρωτοφανή στη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία και όχι μόνο. Ένας πρωθυπουργός που κοροϊδεύει Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες, υπουργοί που «παραιτούνται» και ανακαλούν μετά από λίγο, βουλευτές που μπαινοβγαίνουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μια κυβέρνηση που ανά ώρα χάνει ή ανακτά τη δεδηλωμένη.

Τελικά ο κ. Παπανδρέου σε μία άνευ προηγουμένου μεθόδευση ή από ολική ανικανότητα, οδήγησε τις εξελίξεις στο να κρίνεται η 6η δόση σε οριακό σημείο, εξαγρίωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες με τις ακροβασίες του και λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης.

Είναι πρωτοφανές για πρωθυπουργό ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική του ομάδα, μόνον κατόπιν δέσμευσης του να παραιτηθεί. Ωστόσο πρόλαβε να κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα. Αποκορύφωμα της "ύποπτης" πολιτικής του, είναι ότι μεθόδευσε την παραλίγο αποπομπή της χώρας από την Ευρωζώνη και την πτώχευση της.

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος μας Α. Σαμαράς, κρατώντας σταθερά υπεύθυνη στάση και μη θέλοντας να βάλει τη χώρα σε επιπλέον περιπέτειες, αποφάσισε να στηρίξει τη δανειακή σύμβαση. Αποφάσισε να σώσει την αξιοπιστία της χώρας στους Ευρωπαίους εταίρους μας και να συνεχίσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η κοινωνική και οικονομική ζωή στον τόπο.

Είμαστε λοιπόν ενώπιον μιας συμφωνίας βραχυπρόθεσμης κυβερνητικής συνεργασίας, με μοναδικό στόχο την ομαλότητα στη χώρα. Να υλοποιηθεί μια συμφωνία που καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή φαντάζει και είναι μονόδρομος, να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία ο κ. Παπανδρέου και να πάμε αμέσως μετά σε εκλογές, όπου ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Σέβομαι τη δυσπιστία με την οποία ακούει τις εξελίξεις σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων μας. Μη ξεχνάμε όμως ότι η ΝΔ είχε χάσει μόλις πριν από δύο χρόνια με 11 μονάδες διαφορά. Ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ελέγχοντας τα ΜΜΕ της χώρας, προσπάθησε να πείσει το λαό, αφενός ότι για όλα τα δεινά φταίει η ΝΔ, αφετέρου ότι με τις κινήσεις του "σώζει" τη χώρα. Ότι ο αντίπαλος μας γαντζωμένος στην εξουσία, με βαθιά καθεστωτική αντίληψη, αρνείται εδώ και καιρό την προσφυγή στη Λαϊκή ετυμηγορία. Ότι όσο συνεχιζόταν η ανεξέλεγκτη παραμονή του στην εξουσία, η εξέλιξη θα ήταν καταστροφική.

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στην Ευρώπη και έχω προσωπική άποψη για το άσχημο εχθρικό κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας στους κόλπους της Ε.Ε.. Οι ακροβασίες και οι γραφικότητες του τ. Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, μας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα. Η εικόνα του κ. Σαρκοζί, και της κας Μέρκελ την Πέμπτη το βράδυ, ήταν ντροπιαστική για τον κάθε Έλληνα.

Ένα πράγμα μπορώ να διαβεβαιώσω τους φίλους και τα στελέχη της παράταξης μας. Πως ότι κάνουμε και οι δύσκολες αποφάσεις που παίρνουμε είναι για το καλό της χώρας. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

Οι προτεραιότητες ήταν να συνεχίσει η χώρα να λειτουργεί, να φύγει ο κ. Παπανδρέου και να έχουμε ταχύτατα εκλογές. Όσα αρνητικά και αν έχει αυτή η βραχυχρόνια συγκυβέρνηση και οι τρείς παραπάνω στόχοι επιτυγχάνονται.

Σύντομα λοιπόν θα μας κρίνει ο λαός όλους μας.

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Δηλώσεις - Δραστηριότητες

«Ποια στάση θα κρατήσετε στην ψηφοφορία; Υπέρ ή κατά και γιατί;» Δήλωση Θ. Καράογλου σε ερώτηση του spnews.gr

Στην εκπομπή "Δεύτερη ανάγνωση" στην ΕΤ 3 - 8.10.11

Δήλωση Θ. Καράογλου για τη δημιουργία Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου Ωραιοκάστρου

 

Άρθρα

Και μετά το πολυνομοσχέδιο τι;

«Ισοπεδωτικό σε βάρος των πολιτών το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης»

Πορεία υλοποίησης Κρατικού Προϋπολογισμού: Τα νούμερα λένε την αλήθεια

Προϋπολογισμός 2012: Εκτός ελέγχου ύφεση και χρέος

Δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ

4/10/2009 - 4/10/2011. Δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ. Περαστικά μας!

 

Συνεντεύξεις

Στο SPNews αναφορικά με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις

 


Σύνολο ερωτήσεων στη Βουλή

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Με λουκέτο κινδυνεύουν κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης μας Οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS Σκουπιδότοπος ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο των υποβρυχίων

Ψαλίδι στο επίδομα τοκετού Τριτοκοσμικές οι σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη


Ομιλίες στο Κοινοβούλιο

Ολομέλεια της Βουλής. Ομιλία για το πολυνομοσχέδιο 19.10.2011

Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης: Ομιλία με θέμα το πολυνομοσχέδιο: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου». – 12.10.2011

 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η συμμετοχή των αποστολών της Βουλής σε εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων». | Εκτύπωση |